×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masopustní koblihy s marmeládou
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Smažení ,

Masopustní koblihy s marmeládou

Co budu potřebovat

půlka sáčku sušeného droždí Nyní v akci
40 g krupicového cukru
+ 1 lžička do kvásku
125 ml mléka Nyní v akci
400 g polohrubé mouky
3 žloutky
70 g másla
citronová kůra
špetka soli
1 velká lžíce rumu Nyní v akci
marmeláda na plnění
olej na smažení moučkový cukr Nyní v akci

Jak na to?

Nevíte, co připravit na masopust? Přece masopustní koblihy plněné marmeládou.

1) Z droždí, lžičky cukru, trochy vlažného mléka a mouky nechte vzejít kvásek.

2) Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a 40 g cukru. Postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud mléko nebude vlažné.

3) Mouku nasypte do mísy, přidejte kvásek, ušlehané mléko se žloutky, máslo, citronovou kůru, rum, trochu soli a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple asi hodinu kynout.

4) Vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na plát asi na prst silný a udělejte koblihy.

5) Skleničkou na polovinu těsta naznačte kolečka, jedno vedle druhého.

6) Doprostřed každého dejte marmeládu, a pak přehněte druhou po­lovinou těsta. Místa s mar­meládou budou vypoulená a utvoří jakýsi střed koblihy. Vykrájejte je skleničkou.

7) Koblihy dejte na pomoučené prkénko a nechte 30 minut vykynout – během kynutí je jednou obraťte.

8) Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci se silným dnem, a pak smažte koblihy, nejprve z jedné strany, když zčervenají, tak i z druhé strany. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Tip do kuchyně

 

Koblížky nechte před podáváním vychladit v pokojové teplotě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj