×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinové taštičky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Malinové taštičky

Co budu potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na malinové taštičky
800 g čerstvých malin
200 g cukru Nyní v akci
½ dávky těsta podle základního receptu
máslo, popř. zakysaná smetana, Nyní v akci
moučkový cukr k podávání

Jak na to?

Základní recept na těsto: Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Malinové taštičky: V míse zasypte 460 g malin 100 g cukru, promíchejte a nechte asi hodinu stát v pokojové teplotě, až pustí šťávu.
Těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše, aby bylo asi ½ cm silné. Vykrajujte kolečka o průměru 8 centimetrů. Na polovinu kolečka dejte 3 maliny, kolečko přeložte a okraje k sobě přimáčkněte. Dejte vařit osolenou vodu. Mezitím si připravte si malinovou omáčku: do rendlíku dejte zbylých 340 g malin, 100 g cukru a 1 lžíci vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, dokud se maliny nerozvaří na omáčku.
Taštičky postupně vhazujte do vroucí vody a nechte je vařit necelých 5 minut. Vylovte děrovanou sběračkou, pokapejte je máslem, aby se neslepily, a ihned podávejte s malinovou omáčkou. Přidat lze i zakysanou smetanu a moučkový cukr.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj