×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí majonéza s petrželkou
10 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Dipy a studené omáčky , Bez vaření ,

Domácí majonéza s petrželkou

Co budu potřebovat

3 žloutky
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
280 ml olivového oleje Nyní v akci
1–2 lžičky bílého vinného octa
šťáva z limety Nyní v akci
svazek petrželky
lístky čerstvé bazalky
hranolky

Jak na to?

1) V míse smíchejte žloutky, hořčici, sůl a pepř, a pak po kapkách zašlehávejte olej. Šlehejte, dokud směs nezačne krásně houstnout.

2) Zhruba po přilití poloviny oleje zašlehejte do majonézy i ocet a pokračujte dále s olejem.

3) Nakonec majonézu dochuťte limetkovou šťávou, nasekanými bylinkami a solí.

Tip do kuchyně

 

Podávejte třeba k hranolkům nebo ideálně ke grilovanému masu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj