×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lučinový košíček se špenátem
15 minut , Nízká náročnost ,

Lučinový košíček se špenátem

Co budu potřebovat

1 vejce, žloutek a bílek zvlášť
50 g másla, změklého Nyní v akci
140–150 g slaných krekrů,
rozdrcených
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 stroužek česneku, na plátky
150 g mraženého nebo
listového špenátu
sůl a pepř
3 balení Lučiny 100 g Nyní v akci
1 střední cibule, na kolečka
1 lžička cukru

Jak na to?

Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s krekry. Do 6–9 formiček na muffiny vytvořte z hmoty centimetrovou stlačenou vrstvu a dejte do trouby rozehřáté na 150 °C na 15 minut péct. Upečené nechte vychladnout. Na 1 lžíci oleje osmahněte česnek, přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce opečte. Nechte vychladnout, nasekejte nadrobno. Z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do Lučiny. Do každé formičky dejte trochu Lučiny se sněhem, 1 lžíci špenátu a navrch opět Lučinu se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut při 150 °C, pak 10 minut při 110 °C, nechte vychladnout v otevřené troubě. V pánvičce opečte cibuli na lžíci oleje. Když začne sklovatět, osolte ji, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Košíčky ozdobte špenátem a cibulí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj