1
Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je 15–20 minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě.
2
Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.
3
V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry.
4
Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou.
5
Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a zprudka opečte na grilovací pánvi do růžova. Pozor, aby nedošlo k vysušení. Při kuchyňské přípravě vynikne fantastická chuť ryby.
6
Po osmažení lososa položte na brambory se zeleninou.
1
Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je 15–20 minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě.
2
Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.
3
V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry.
4
Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou.
5
Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a zprudka opečte na grilovací pánvi do růžova. Pozor, aby nedošlo k vysušení. Při kuchyňské přípravě vynikne fantastická chuť ryby.
6
Po osmažení lososa položte na brambory se zeleninou.