Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLívance s javorovými jablky
Albert logoAlbert logo
  • Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky

Lívance s javorovými jablky

Snadné
16-30 minut
5/5
Anglická
Snídaně

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Vejce 2 ks
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Sůl
  • Mouka hladká 100 g
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Podmáslí 284 ml
  • Jablko 3 ks
  • Vlašské ořechy 85 g
  • Javorový sirup 175 ml
  • Máslo 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Sůl
  • Mouka hladká 100 g
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Podmáslí 284 ml
  • Jablko 3 ks
  • Vlašské ořechy 85 g
  • Javorový sirup 175 ml
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Nejprve udělejte javorová jablka: jablka oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a pak každou čtvrtku opatrně nakrájejte na čtyři plátky. Máslo rozpalte ve velké pánvi, pak přidejte jablka a opékejte je dozlatova, ale tak, aby byla stále vcelku. Pak vmíchejte ořechy a javorový sirup. Opékejte 2–3 minuty, pak udržujte teplé. Na lívance nasypte mouku do mísy, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli. Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte dotuha. Žloutky prošlehejte s podmáslím a zchladlým rozpuštěným máslem. Pak směs podmáslí přidávejte k moučné směsi a umíchejte do hladkého těsta. Nakonec opatrně přidejte bílky. Poté vymažte lívanečník máslem, odebírejte z těsta a smažte lívanečky – 3–4 minuty z jedné strany, asi 2 minuty z druhé. Na talíř dejte vždy jeden lívanec, navrch javorová jablka, přiklopte druhým lívancem a přidejte jablka.
2
TIP: Na lívanečky můžete přidat ještě dotuha ušlehanou smetanu, nebo pacholíka
1
Nejprve udělejte javorová jablka: jablka oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a pak každou čtvrtku opatrně nakrájejte na čtyři plátky. Máslo rozpalte ve velké pánvi, pak přidejte jablka a opékejte je dozlatova, ale tak, aby byla stále vcelku. Pak vmíchejte ořechy a javorový sirup. Opékejte 2–3 minuty, pak udržujte teplé. Na lívance nasypte mouku do mísy, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli. Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte dotuha. Žloutky prošlehejte s podmáslím a zchladlým rozpuštěným máslem. Pak směs podmáslí přidávejte k moučné směsi a umíchejte do hladkého těsta. Nakonec opatrně přidejte bílky. Poté vymažte lívanečník máslem, odebírejte z těsta a smažte lívanečky – 3–4 minuty z jedné strany, asi 2 minuty z druhé. Na talíř dejte vždy jeden lívanec, navrch javorová jablka, přiklopte druhým lívancem a přidejte jablka.
2
TIP: Na lívanečky můžete přidat ještě dotuha ušlehanou smetanu, nebo pacholíka

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.