×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lívance
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Lívance

Co budu potřebovat

100 g ovesných vloček, najemno
mletých
100 g hladké mouky
100 g celozrnné nebo polohrubé mouky
2 lžíce krupicového cukru
½ kostky čerstvého droždí Nyní v akci
2 vejce + 500 ml mléka
máslo nebo olej na potření pánve
rybízový džem k podávání Nyní v akci

Jak na to?

V míse smíchejte vločky s moukami a cukrem, do směsi rozdrobte droždí, přilijte vejce prošlehaná v mléku, promíchejte a nechte aspoň půl hodiny kynout na teplém místě.
Pánev nebo lívanečník vytřete tukem a opékejte lívance.
Podávejte je s rybízovým džemem nebo se skořicovým cukrem, anebo zakysanou smetanou s borůvkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj