×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Květákové placičky
45 minut , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky ,

Květákové placičky

Co budu potřebovat

1 větší květák Nyní v akci
1 lžičky kmínu
1 lžičky muškátového oříšku
sůl a pepř
2–4 vejce (podle velikosti)
hrubá mouka (podle vajec)
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci

Jak na to?

1. Květák rozeberte na jednotlivé růžičky, tvrdé konce košťálů odřízněte a zbytek
zhruba deset minut povařte ve vroucí okmínované vodě. Sceďte a nechte zcela vychladnout. 2. Poté květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte ke květáku a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Podle toho, kolik jste použili vajec, vmíchejte ke směsi i mouku – na jedno vejce počítejte se dvěma lžícemi. Nakonec opatrně přidejte i vyšlehané bílky.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, z květákové směsi postupně odebírejte a smažte malé placičky – z obou stran dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj