×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Květák v tempuře
30 minut , Střední náročnost , Česká , Bezmasé ,

Květák v tempuře

Co budu potřebovat

150 g kukuřičné mouky Nyní v akci
75 g hladké mouky + na poprášení
2 lžičky kypřicího prášku
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci
1 květák (cca 1 kg), pokrájený na tenké plátky Nyní v akci
sójová omáčka
1 červená chilli paprička
Na wasabi majonézu:
300 g majonézy Nyní v akci
1–2 lžičky wasabi
limetková šťáva podle chuti Nyní v akci

Jak na to?

1. Smíchejte majonézu, wasabi a limetkovou šťávu podle chuti. Dejte chladit.
2. Obě mouky, kypřicí prášek a 430 ml ledové vody promíchejte v míse do těstíčka. Dávejte pozor, abyste ho nepřešlehali.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, každý plátek květáku nejprve poprašte moukou, pak jej obalte v těstíčku a nakonec osmažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na ubrousku a podávejte s majonézou a sójovou omáčkou promíchanou s kousky chilli papričky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj