×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí prsty v popcornu s dipem
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Chuťovky ,

Kuřecí prsty v popcornu s dipem

Co budu potřebovat

25 g slaného popcornu
85 g strouhanky
1 lžička mleté uzené papriky Nyní v akci
½ lžičky chilli
1 vejce
sůl
50 g hladké mouky
špetka pepře
2 kusy kuřecích prsou, bez kůže, Nyní v akci
nakrájené na dlouhé proužky
olej na smažení Nyní v akci
Na dip
200 ml zakysané smetany
šťáva z ½ limety Nyní v akci
hrst čerstvého koriandru a máty,
nasekaných

Jak na to?

Do mixéru vsypte popcorn a strouhanku (může být i z čerstvých housek), papriku a chilli a rozmixujte na hladkou hmotu. Do mělké mísy či talíře rozšlehejte vejce a osolte, do dalšího talíře vsypte mouku a vmíchejte pepř. Kuřecí prsty nejdřív jemně osolte a každý obalte v mouce. Přendejte do vejce a nakonec protáhněte strouhankou s popcornem, přitiskněte k masu. Obalené prsty nechte chvíli odpočívat.
Připravte si dip. Do smetany vmíchejte limetovou šťávu, jemně osolte a přidejte bylinky.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a opékejte v něm prsty vždy 2–3 minuty z každé strany. Hotové nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte teplé s dipem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj