Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí polévka
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí polévka
Kuřecí polévka

Kuřecí polévka

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Kuřecí křídla 8 ks
  • Celer 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Nové koření 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Petržel 2 ks
  • Bujón kuřecí 1 ks
  • Nudle polévkové 1 hrs.
  • Petrželová nať
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí křídla 8 ks
  • Celer 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Nové koření 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Petržel 2 ks
  • Bujón kuřecí 1 ks
  • Nudle polévkové 1 hrs.
  • Petrželová nať
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Maso opláchnu a dám do hrnce, kam vložím taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření. Zaliju 2 litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon.
2
Vařím v normálním hrnci 45 minut nebo v tlakovém 25 minut. Když se maso odlupuje od kostí, sliju vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem nechám odkapat a vychladnout.
3
Z křídel oberu libové maso, nakrájím na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájím na malé kostičky a spolu s masem vhodím do vývaru.
4
Polévku přivedu znovu k varu, přidám vlasové nudle a pět minut vařím. Odstavím z ohně, dochutím solí, pepřem a posypu nakrájenou petrželovou natí.
1
Maso opláchnu a dám do hrnce, kam vložím taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření. Zaliju 2 litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon.
2
Vařím v normálním hrnci 45 minut nebo v tlakovém 25 minut. Když se maso odlupuje od kostí, sliju vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem nechám odkapat a vychladnout.
3
Z křídel oberu libové maso, nakrájím na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájím na malé kostičky a spolu s masem vhodím do vývaru.
4
Polévku přivedu znovu k varu, přidám vlasové nudle a pět minut vařím. Odstavím z ohně, dochutím solí, pepřem a posypu nakrájenou petrželovou natí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Kuřecí maso pochopitelně může nahradit slepičí, které se ovšem musí vařit podstatně déle. Vždycky ale musí být s kostmi, které vývaru dodají sílu a chuť.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.