1
Maso opláchnu a dám do hrnce, kam vložím taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření. Zaliju 2 litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon.
2
Vařím v normálním hrnci 45 minut nebo v tlakovém 25 minut. Když se maso odlupuje od kostí, sliju vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem nechám odkapat a vychladnout.
3
Z křídel oberu libové maso, nakrájím na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájím na malé kostičky a spolu s masem vhodím do vývaru.
4
Polévku přivedu znovu k varu, přidám vlasové nudle a pět minut vařím. Odstavím z ohně, dochutím solí, pepřem a posypu nakrájenou petrželovou natí.
1
Maso opláchnu a dám do hrnce, kam vložím taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření. Zaliju 2 litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon.
2
Vařím v normálním hrnci 45 minut nebo v tlakovém 25 minut. Když se maso odlupuje od kostí, sliju vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem nechám odkapat a vychladnout.
3
Z křídel oberu libové maso, nakrájím na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájím na malé kostičky a spolu s masem vhodím do vývaru.
4
Polévku přivedu znovu k varu, přidám vlasové nudle a pět minut vařím. Odstavím z ohně, dochutím solí, pepřem a posypu nakrájenou petrželovou natí.