×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře naplacato
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Kuře naplacato

Co budu potřebovat

1 celé kuře Nyní v akci
8 brambor, omytých a nakrájených na čtvrtiny Nyní v akci
4 mrkve, pokrájené na špalíky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
8 stroužků česneku, neoloupaných
svazek bylin (petrželka, rozmarýn, tymián…)
sůl
4 plátky másla Nyní v akci
100 ml bílého vína na podlití

Jak na to?

Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou stranách páteře.
Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a postupně z něj odstraňte kosti a kůstky. Pomocí špikovacího nože vždy nařízněte maso podél kosti a kost vyjměte. Kosti ponechte pouze ve stehnech a křídlech.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na pekáč položte brambory, mrkev, cibuli, česnek a bylinky. Kuře pořádně ze všech stran osolte a položte ho na zeleninu kůží nahoru. Pod kůži vložte plátky másla.
Podlijte vínem, případně trochou vody a pečte asi 75 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj