Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřátka na zelenině
Albert logoAlbert logo
  • Kuřátka na zelenině
Kuřátka na zelenině

Kuřátka na zelenině

Snadné
46-60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience2 porce

2 porce
  • Kuře baby 2 ks
  • Mrkev 100 g
  • Celer 100 g
  • Cibule 100 g
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Pepř
  • Chřest zelený 10 ks
  • Cibule šalotka 6 ks
  • Sůl
  • Baby mrkev 150 g
  • Fazole bílé sterilované 100 g
  • Kapusta růžičková 12 ks
  • Ředkev bílá 150 g
  • Tymián sušený 1 hrs.
  • Bobkový list 2 ks
  • Kuře baby 2 ks
  • Mrkev 100 g
  • Celer 100 g
  • Cibule 100 g
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Pepř
  • Chřest zelený 10 ks
  • Cibule šalotka 6 ks
  • Sůl
  • Baby mrkev 150 g
  • Fazole bílé sterilované 100 g
  • Kapusta růžičková 12 ks
  • Ředkev bílá 150 g
  • Tymián sušený 1 hrs.
  • Bobkový list 2 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájenou zeleninu dejte do hlubokého kastrolu vhodného i do trouby, vsypte kořenovou zeleninu, položte na ni kuřátka, podlijte vývarem, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste 30 minut doměkka.
2
Do vařící osolené vody v jiném hrnci vhoďte zvlášť každou zeleninu, mrkev, ředkev, šalotky a kapustičky 5 minut, chřest 3 minuty. Zeleninu ihned proplachujte ledovou vodou, udrží si tak barvu a křehkost.
3
Když je kuře měkké, vyndejte ho z kastrolu a vývar přeceďte přes sítko do většího hrnce. Kuře vraťte do pekáče, přidejte k němu tymián a bobkové listy, zakryjte a udržujte v teple, aby natáhlo vůni bylinek, zhruba 10 minut. Vývar v hrnci zatím redukujte zhruba 5 minut. Přidejte všechnu zeleninu a fazole, osolte, opepřete a prohřejte. Přilijte ke kuřátkům a bylinkám v kastrolu, ve kterém je servírujte.
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájenou zeleninu dejte do hlubokého kastrolu vhodného i do trouby, vsypte kořenovou zeleninu, položte na ni kuřátka, podlijte vývarem, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste 30 minut doměkka.
2
Do vařící osolené vody v jiném hrnci vhoďte zvlášť každou zeleninu, mrkev, ředkev, šalotky a kapustičky 5 minut, chřest 3 minuty. Zeleninu ihned proplachujte ledovou vodou, udrží si tak barvu a křehkost.
3
Když je kuře měkké, vyndejte ho z kastrolu a vývar přeceďte přes sítko do většího hrnce. Kuře vraťte do pekáče, přidejte k němu tymián a bobkové listy, zakryjte a udržujte v teple, aby natáhlo vůni bylinek, zhruba 10 minut. Vývar v hrnci zatím redukujte zhruba 5 minut. Přidejte všechnu zeleninu a fazole, osolte, opepřete a prohřejte. Přilijte ke kuřátkům a bylinkám v kastrolu, ve kterém je servírujte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.