×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí prsa s citronem a parmazánem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Krůtí prsa s citronem a parmazánem

Co budu potřebovat

400 g krůtích stehen, nakrájených na 4 řízky Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
NA OMÁČKU
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 lžičky másla Nyní v akci
2–3 stroužky česneku, drceného
300 ml kuřecího vývaru
125 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření
4 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžíce kaparů + na ozdobu
1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného s lžící vody
2–3 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
2 lžíce nasekané petrželky
k podávání těstoviny a zelenina připravená na páře Nyní v akci

Jak na to?

V misce promíchejte mouku s parmazánem. Maso osolte a opepřete a obalte v moučné směsi, přebytky oklepněte.
Do pánve dejte olej a máslo a rozehřejte ji na středním ohni. Opečte maso dozlatova a propečena, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak ho dejte stranou na nahřátý talíř.
Do pánve dejte česnek (pokud je potřeba, přidejte trochu oleje) a minutu ho opékejte, ale dávejte pozor, aby se nespálil. Stáhněte oheň na minimum a vlijte mléko či smetanu. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, vmíchejte parmazán a kapary – asi 3 minuty povařte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte do ní škrob promíchaný se lžící vody a chvilku za stálého míchání povařte.
Ochuťte omáčku citronovou šťávou a ještě minutu vařte, aby se spojila. Vložte maso i se šťávou, kterou pustilo, zpátky. Nechte ho prohřát a podávejte se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobte kapary, plátky citronu a petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj