Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrkovice s ciderem, hořčicí a javorovým sirupem
Albert logoAlbert logo
  • Krkovice s ciderem, hořčicí a javorovým sirupem
Krkovice s ciderem, hořčicí a javorovým sirupem

Krkovice s ciderem, hořčicí a javorovým sirupem

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřová krkovice na plátky 4 ks
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Chilli mleté 2 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 4 plž
  • Cider 300 ml
  • Javorový sirup 50 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Med 1 plž
  • Citronová šťáva 1/2 ks
  • Jablko 1 ks
  • Rukola 4 hrs.
  • Pepř
  • Sůl
  • Vepřová krkovice na plátky 4 ks
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Chilli mleté 2 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 4 plž
  • Cider 300 ml
  • Javorový sirup 50 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Med 1 plž
  • Citronová šťáva 1/2 ks
  • Jablko 1 ks
  • Rukola 4 hrs.
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Nejdříve si připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte.
2
Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cider, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu.
3
V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem, vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice.
4
Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru.
5
Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany.
6
Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut.
7
Podávejte s připraveným salátem.
1
Nejdříve si připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte.
2
Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cider, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu.
3
V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem, vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice.
4
Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru.
5
Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany.
6
Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut.
7
Podávejte s připraveným salátem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.