×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krémový jogurtový špenát
90 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Krémový jogurtový špenát

Co budu potřebovat

350 g čerstvého špenátu
80 g mandlí, nasucho opražených Nyní v akci
1 malá hrst mátových lístků
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
280 g hustého jogurtu Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
pár snítek oregana

Jak na to?

Špenát přelijte horkou vodou a nechte 1 minutu stát. Pak jej propláchněte pod studenou vodou, aby si osvěžil barvu, a důkladně osušte. Opražené mandle najemno rozmixujte. Pak přidejte do mixéru i špenát, mátu, kůru a šťávu a vše rozmixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Poté vmíchejte jogurt a olej a dejte na 1 hodinu chladit. Servírujte s extra jogurtem, ozdobené oreganem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj