×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krémová špenátová polévka
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Krémová špenátová polévka

Co budu potřebovat

50g másla Nyní v akci
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 brambora, oloupaná, pokrájená Nyní v akci
450 ml kuřecího vývaru
600 ml mléka Nyní v akci
450 g čerstvého špenátu
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu Nyní v akci
sůl, pepř, muškátový oříšek
3 lžíce husté zakysané smetany Nyní v akci

Jak na to?

Máslo rozehřejte ve velkém hrnci s pokličkou. Přidejte cibuli, 5-6 minut ji opékejte, vmíchejte česnek a po minutě rovněž bramboru. Zalijte vývarem a nechte 8-10 minut probublávat, aby kousky brambory částečně změkly. Vlijte mléko a přiveďte k varu. Poté vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Přiklopené vařte 15 minut, nechte zchladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu (dodá polévce čerstvou zelenou barvu) a opět rozmixujte. Pak polévku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte se zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj