×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí
90 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost ,

Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Co budu potřebovat

500 g králičího hřbetu bez kostí
sůl a pepř
150 g panchety, na plátky
NA JABLEČNÉ RAGÚ
1 lžíce másla Nyní v akci
½ jablka, oloupaného, nakrájeného na kousky Nyní v akci
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
1 lžíce petrželky, nasekané
NA PYRÉ Z CURRY FAZOLÍ
1 konzerva Bonduelle Bon menu Kari Nyní v akci
1 lžíce listové petrželky, nasekané
4 lžíce smetany ke šlehání
NA JABLEČNÝ DEMIGLACE
200 ml jablečného džusu
2 lžíce demiglace, silného vývaru z telecích kostí
1 lžíce medu Nyní v akci
pár kapek citronové šťávy Nyní v akci
NA KONFITOVANÉ BRAMBORY
600 g brambor, oloupaných, nakrájených na 2cm plátky Nyní v akci
husí sádlo

Jak na to?

Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.

Bonduelle-Bon-menu-KariBonduelle Bon menu Kari

Jemná chuť bílých fazolí s kari
omáčkou vás příjemně překvapí.
Vyzkoušejte je třeba zapečené
s masem či rybou.

 

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj