Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKráličí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí
Albert logoAlbert logo
  • Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí
Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Králičí hřbety 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Pancetta 150 g
  • Jablko 1/2 ks
  • Petrželka čerstvá 2 plž
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Fazole bílé Bonduelle kari 400 g
  • Smetana ke šlehání 4 plž
  • Džus jablečný 200 ml
  • Sádlo husí
  • Vývar telecí 2 plž
  • Med 1 plž
  • Brambory 600 g
  • Citronová šťáva
  • Máslo 1 plž
  • Králičí hřbety 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Pancetta 150 g
  • Jablko 1/2 ks
  • Petrželka čerstvá 2 plž
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Fazole bílé Bonduelle kari 400 g
  • Smetana ke šlehání 4 plž
  • Džus jablečný 200 ml
  • Sádlo husí
  • Vývar telecí 2 plž
  • Med 1 plž
  • Brambory 600 g
  • Citronová šťáva

Příprava

1
Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
2
Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.
1
Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
2
Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.