×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kořeněné bochánky
40 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Kořeněné bochánky

Co budu potřebovat

NA TĚSTO
335 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého nového koření
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky sody
120 g másla, pokojové teploty Nyní v akci
175 g hnědého cukru
115 g zlatého sirupu Nyní v akci
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
NA DOKONČENÍ
320 g moučkového cukru
2 lžičky mleté skořice

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s kořením a sodou. Máslo, hnědý cukr a zlatý sirup vyšlehejte do světlé, nadýchané hmoty. Zapracujte vejce a postupně i mouku s kořením. Z těsta tvarujte kuličky. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na pečicím papírem vyložený plech a pečte 8–10 minut dozlatova. Nechte 10 minut vychladnout a nakonec obalte v cukru smíchaném se skořicí.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 34,90 cena před slevou: 59,90
    sleva: −41 %
  • současná cena: 23,90 cena před slevou: 35,90
    sleva: −33 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj