×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koprovka s vejcem
50 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Koprovka s vejcem

Co budu potřebovat

5 lžic másla Nyní v akci
4 lžíce hladké mouky
minimálně 1 litr silného hovězího vývaru
min. 250–300 ml smetany ke šlehání
kopr – hodně kopru
2 lžičky cukru
sůl, pepř
šťáva z 1 citronu Nyní v akci
4 vejce uvařená natvrdo
houskové knedlíky k podávání

Jak na to?

V silnostěnném hrnci rozpusťte máslo, pak přisypte mouku a asi 3–5 minut opékejte do světlé jíšky. Nechte ji probublávat a pak vlijte vývar a met­ličkou promíchávejte. Přilijte smetanu a vmíchejte kopr. Dotáhněte cukrem, šťávou z citronu, solí a pepřem. Podávejte s překrojenými vejci uvařenými natvrdo a houskovými knedlíky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj