Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKimchi krok za krokem
Albert logoAlbert logo
Kimchi krok za krokem

Kimchi krok za krokem

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Asijská
Příloha

Ingredience3 porce

3 porce
  • Zelí čínské 1 ks
  • Sůl 80 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Ředkvičky 1 svaz.
  • Česnek 3 strouž.
  • Chilli mleté 20 g
  • Zázvor 2 cm
  • Rybí omáčka 2 plž
  • Med 1 plž
  • Sezam 20 g
  • Zelí čínské 1 ks
  • Sůl 80 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Ředkvičky 1 svaz.
  • Česnek 3 strouž.
  • Chilli mleté 20 g
  • Zázvor 2 cm
  • Rybí omáčka 2 plž
  • Med 1 plž
  • Sezam 20 g

Příprava

1
Zelí podélně rozkrojte a i s košťálem nakrájejte na 5cm kousky. Ve velké míse prosolte 60 g soli a nechte přes noc rozležet. Poté ve vodní lázni několikrát propláchněte, dokud nebude zelí jen lehce slané.
2
Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 5cm kousky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte s připraveným zelím.
3
Ze zbytku soli, chilli, oloupaného a prolisovaného česneku, oloupaného a nastrouhaného zázvoru, rybí omáčky a medu utřete pastu. Důkladně ji promíchejte se zeleninou v míse.
4
Směsí naplňte zavařovací sklenice, upěchujte a nechte do druhého dne fermentovat. Kimchi ochutnejte a nechte případně ještě až 2 dny kvasit, dokud nebude podle vaší chuti. Poté vložte do chladničky. Tím zastavíte proces fermentace. Kimchi vydrží v chladničce několik týdnů.
1
Zelí podélně rozkrojte a i s košťálem nakrájejte na 5cm kousky. Ve velké míse prosolte 60 g soli a nechte přes noc rozležet. Poté ve vodní lázni několikrát propláchněte, dokud nebude zelí jen lehce slané.
2
Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 5cm kousky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte s připraveným zelím.
3
Ze zbytku soli, chilli, oloupaného a prolisovaného česneku, oloupaného a nastrouhaného zázvoru, rybí omáčky a medu utřete pastu. Důkladně ji promíchejte se zeleninou v míse.
4
Směsí naplňte zavařovací sklenice, upěchujte a nechte do druhého dne fermentovat. Kimchi ochutnejte a nechte případně ještě až 2 dny kvasit, dokud nebude podle vaší chuti. Poté vložte do chladničky. Tím zastavíte proces fermentace. Kimchi vydrží v chladničce několik týdnů.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.