×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kedlubnové hranolky se zeleným dipem
30 minut , Nízká náročnost ,

Kedlubnové hranolky se zeleným dipem

Co budu potřebovat

NA HRANOLKY
900 g kedlubnů, oloupaných a nakrájených na hranolky
4 lžíce rýžové, cizrnové nebo semolinové mouky (případně více podle potřeby) Nyní v akci
sůl
řepkový olej na smažení Nyní v akci
K OCHUCENÍ
mleté chilli, mletý kmín, kari koření nebo paprika
NA ZELENÝ DIP
1 avokádo, oloupané a nakrájené na kousky Nyní v akci
velká hrst petrželových a koriandrových lístků
1 jalapeňo paprička, bez semínek
2 stroužky česneku
šťáva z ½ limetky Nyní v akci
50 ml vody Nyní v akci
100 ml olivového oleje Nyní v akci
1 lžička soli
50 g pistáciových oříšků bez slupky

Jak na to?

Olej rozehřejte ve velké pánvi. Do mísy vsypte mouku, osolte ji a přidejte kedlubnové hranolky. Protřepte, aby se moukou rovnoměrně obalily.
Hranolky po částech opékejte zhruba 5 minut ze všech stran dozlatova. Hotové nechte okapat na kuchyňské utěrce a hned posypte kořením podle vašeho výběru, případně dosolte.
Během opékání hranolek si připravte dip. Všechny suroviny, kromě pistáciových oříšků, rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte pistáciové oříšky a zpracujte do vyhovující konzistence.
Kedlubnové hranolky podávejte teplé s dipem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj