Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBurger z červené čočky
Albert logoAlbert logo
  • Burger z červené čočky
Burger z červené čočky

Burger z červené čočky

Koření dodá čočce pestrou paletu chutí a my vám ručíme za to, že tenhle burger budete prostě milovat.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Čočka červená BIO 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Kmín mletý 1 plž
  • Sůl 3 člž
  • Pepř 1 člž
  • Ovesné vločky 150 g
  • Majonéza 200 ml
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Hamburgerová bulka 6 ks
  • Zelí červené 250 g
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Čočka červená BIO 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Kmín mletý 1 plž
  • Sůl 3 člž
  • Pepř 1 člž
  • Ovesné vločky 150 g
  • Majonéza 200 ml
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Hamburgerová bulka 6 ks
  • Zelí červené 250 g

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C horkovzduch.
2
Čočku propláchněte a uvařte doměkka dle návodu.
3
Cibuli nakrájejte najemno a mrkve rozmixujte v robotu dohladka nebo je odšťavněte a použijte dřeň.
4
V pánvi rozpalte olej, orestujte cibulku s mrkví a dejte stranou.
5
Všechny ostatní ingredience na burger, kromě poloviny vloček a bylinek, rozmixujte na kompaktní hmotu. Směs přendejte do mísy, přidejte zbylé vločky, bylinky a promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, dlaní vytvarujte burgery zhruba o velikosti housek a vyskládejte je na plech. Pečte 25 minut.
6
Před podáváním opečte vnitřky housek nasucho na pánvi, pomažte je majonézou, vložte burger, zasypte zelím, přidejte koriandrové lístky a přiklopte vrchní částí housky.
1
Předehřejte troubu na 200 °C horkovzduch.
2
Čočku propláchněte a uvařte doměkka dle návodu.
3
Cibuli nakrájejte najemno a mrkve rozmixujte v robotu dohladka nebo je odšťavněte a použijte dřeň.
4
V pánvi rozpalte olej, orestujte cibulku s mrkví a dejte stranou.
5
Všechny ostatní ingredience na burger, kromě poloviny vloček a bylinek, rozmixujte na kompaktní hmotu. Směs přendejte do mísy, přidejte zbylé vločky, bylinky a promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, dlaní vytvarujte burgery zhruba o velikosti housek a vyskládejte je na plech. Pečte 25 minut.
6
Před podáváním opečte vnitřky housek nasucho na pánvi, pomažte je majonézou, vložte burger, zasypte zelím, přidejte koriandrové lístky a přiklopte vrchní částí housky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 02.04.2024 do 09.04.2024

Platný ještě 6 dní

Od 02.04.2024 do 09.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.