×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karamelové řezy
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Vánoce ,

Karamelové řezy

Co budu potřebovat

150 g hladké mouky, prosáté
40 g strouhaného kokosu
125 g másla, pokojové teploty Nyní v akci
90 g hnědého cukru
NA KARAMELOVOU NÁPLŇ
125 g másla, na kousky Nyní v akci
2 konzervy po 395 g slazeného kondenzovaného mléka
115 g zlatého sirupu Nyní v akci
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU [Čokoláda]
200 g tmavé čokolády, nasekané Nyní v akci
1 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Z mouky, kokosu, másla a cukru zpracujte těsto a pomocí vnější strany lžíce ho natlačte do vymazané a pečicím papírem vyložené formy 20×30 cm. Pečte 15–20 minut dozlatova.
Mezitím si připravte karamelovou náplň. Máslo, mléko a sirup přiveďte na středním plamenu k varu, za občasného prošlehání nechte trošku zhoustnout, trvá to 10 minut. Snižte teplotu v troubě na 150 °C, nalijte karamel na upečené těsto, rozetřete a vraťte ještě na 15–20 minut do trouby. Pak nechte zcela vychladnout. Čokoládu s olejem rozpusťte a rozetřete rovnoměrně na karamel. Dejte vychladit do lednice, alespoň na 30 minut. Teplým nožem krájejte kostky a podávejte.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 34,90 cena před slevou: 59,90
    sleva: −41 %
  • současná cena: 23,90 cena před slevou: 35,90
    sleva: −33 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj