×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou

Co budu potřebovat

kančí hřbet
pepř
sůl
na omáčku:
1 dcl vývaru
2 lžíce šípkové marmelády
1 mrkev
řapíkatý celer
1 šalotka
6 kuliček jalovce
cukr Nyní v akci
máslo Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
pepř
sůl
na kapustu:
kapusta
1 dcl smetany Nyní v akci
1 plátek slaniny Nyní v akci
máslo Nyní v akci
mrkev
řapíkatý celer
šalotka
pepř
sůl

Jak na to?

Jako první si připravíme omáčku: v kastrůlku necháme rozpustit kousek másla a orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Pak přisypeme cukr, pár kuliček jalovce a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme šípkovou marmeládu a necháme povařit, aby omáčka zhoustla.
Jako přílohu budeme podávat kapustu: nakrájíme ji na nudličky, necháme krátce povařit v osolené vodě a pak přendáme do mísy s ledovou vodou, abychom zastavili var a kapusta tak neztratila krásnou zelenou barvu. Potom přecedíme a necháme okapat.
V dalším hrnci orestujeme plátek slaniny, přidáme kousek másla a nakrájenou zeleninu. Zalijeme smetanou a necháme zhoustnout. Pak přidáme spařenou kapustu, osolíme, opepříme a promícháme.
Maso osolíme a opepříme a ze všech stran orestujeme na olivovém oleji. Pak necháme dopéct v troubě na 180 stupňů.
Šťávu z pánve, na které jsme restovali maso, zalijeme šípkovou omáčkou, aby se chutě spojily.
Asi po 10 minutách vyndáme maso z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odležet. Šťávu z pekáčku přidáme k omáčce a pak ji přecedíme.
Maso nakrájíme na plátky a spolu s kapustou a omáčkou nandáme na talíř.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj