×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Husí kaldoun
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká ,

Husí kaldoun

Co budu potřebovat

1 husí skelet
300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
3 kuličky pepře a nového koření
2 cibule
200 g husích (drůbežích) drobů, lze nahradit husími játry
50 g másla
50 g květáku
½ lžičky celého kmínu
10 g hladké mouky
100 ml smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
pappardelle
hladkolistá petržel

Jak na to?

Husí skelet nebo odřezky dejte spolu s polovinou očištěné a na velké kusy pokrájené kořenové zeleniny, pepřem, novým kořením a 1 přepůlenou oloupanou cibulí do hrnce. Zalijte asi 3 litry vody a pomalu vařte, abyste získali silný husí vývar. Droby uvařte zvlášť do měkka, pak je propláchněte studenou vodou, osušte a pokrájejte. Máslo rozpusťte v hrnci, vsypte na kousky pokrájený květák a kmín a chvíli opékejte. Přidejte zbytek kořenové zeleniny pokrájený na menší kousky a zalijte přes jemný cedník přecezeným husím vývarem. Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a vařte půl hodiny. Zhruba 5 minut před koncem vlijte do polévky smetanu, přidejte pokrájené droby. Polévku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podávejte s širokými nudlemi, ozdobené petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj