×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hravý svatební dort
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Hravý svatební dort

Co budu potřebovat

100 ml mléka Nyní v akci
3 kg marcipánu
potravinářské barvy
650 g borůvek a malin
Na koňakový krém:
750 ml mléka Nyní v akci
300 g krupicového cukru Nyní v akci
45 g solamylu
45 g polohrubé mouky
750 g másla Nyní v akci
18 lžic vaječného koňaku
Na spodní korpus:
9 vajec
2–3 sáčky vanilkového cukru
240 g krupicového cukru Nyní v akci
300 g hladké mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
12 lžic slunečnicového oleje Nyní v akci
Na prostřední korpus:
6 vajec
11/2–2 sáčky vanilkového cukru
160 g krupicového cukru Nyní v akci
200 g hladké mouky
kypřicí prášek do pečiva
8 lžic slunečnicového oleje Nyní v akci
Na horní korpus:
3 vejce
1 sáček vanilkového cukru
80 g krupicového cukru Nyní v akci
100 g hladké mouky
kypřicí prášek do pečiva
4 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci

Jak na to?

1. Korpusy upečte podle rozpisů a postupů, které najdete u sněhobílého dortu. Spodní, největší korpus, ovšem upečte z dávky na největší a nejmenší korpus dohromady, tedy ze 12 vajec, 320 g krupicového cukru, 400 g hladké mouky, 16 lžic slunečnicového oleje, 5 sáčků vanilkového cukru a 1 lžičky prášku do pečiva.
2. Korpusy nechte zcela vychladnout a pak jejich vršky ostrým nožem šikmo seřízněte a zatím nenaplněné krémem a ovocem nanečisto sestavte, abyste docílili efektu šikmin, ale jednotlivá
patra bez problémů držela na sobě a stála rovně. Postupujte takto: první seřízněte největší korpus, uvnitř vydlabejte rovnou plochu, velkou jako průměr druhého patra, na ni rovně postavte druhý korpus (vypodložit ho můžete seříznutým klínem). Druhý korpus seřízněte v protisměru a rovněž uvnitř vydlabejte místo pro poslední patro. I to opět seřízněte.
3. Patra opět rozeberte, jednou až dvakrát prořízněte, naplňte krémem a ovocem a sestavte. Na krém svařte mléko, cukr, solamyl a mouku na hustou kaši. Po zchladnutí zašlehejte změklé máslo. Odeberte část, kterou pomažete sestavené korpusy po obvodu, zbytek ochuťte koňakem.
4. Sestavený dort dejte na půl hodiny do chladu, potom jej po obvodu potřete krémem.
5. Dva kilogramy marcipánu rozválejte dotenka a postupně jím překrývejte jednotlivá patra, díry v korpusech obřízněte, marcipán vyjměte a nechte na později. Dort sestavte a pak jej dozdobte zbylým marcipánem podle obrázku nebo své fantazie, stačí ho jen obarvit a vytvarovat. Kuličky nahoře jsou rovněž z marcipánu, napíchané na špejlích natřených na bílo.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj