×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbovo-bramborové kari
30 minut , Střední náročnost , Česká , Bezmasé ,

Houbovo-bramborové kari

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nasekaná nahrubo
1 velká brambora AQ, nakrájená na kousky o velikosti sousta Nyní v akci
1 lilek, nakrájený na kousky o velikosti sousta
250 g hlívy ústřičné AQ, nakrájené na kousky o velikosti sousta
2 lžíce kari pasty
150 ml zeleninového bujonu ABio
1x 400ml plechovka kokosového mléka AQ
sůl, koriandr AQ

Jak na to?

Olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a bramboru, přiklopte a na malém plameni duste pět minut, dokud brambora nezačne měknout. Přidejte lilek, hlívu a pár minut povařte. Promíchejte a přidejte kari pastu, vlijte zeleninový vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat, aby vše změklo. Osolte podle chuti a servírujte zasypané čerstvým koriandrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj