Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí prsa na víně s rozinkami a bramborovými noky
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí prsa na víně s rozinkami a bramborovými noky
Krůtí prsa na víně s rozinkami a bramborovými noky

Krůtí prsa na víně s rozinkami a bramborovými noky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Bobkový list 3 ks
  • Červené víno 0,7 l
  • Nové koření 5 ks
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Pepř celý 5 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Celer 1/2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Vývar kuřecí 1/2 l
  • Rajský protlak 1 plž
  • Bramborové noky 200 g
  • Mouka hladká 1 plž
  • Med 1 plž
  • Rozinky 1 plž
  • Máslo 45 g
  • Bobkový list 3 ks
  • Červené víno 0,7 l
  • Nové koření 5 ks
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Pepř celý 5 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Celer 1/2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Vývar kuřecí 1/2 l
  • Rajský protlak 1 plž
  • Bramborové noky 200 g

Příprava

1
Připravte marinádu. Do mísy vlijte víno, přidejte bobkový list, kuličky pepře, nové koření a vložte omyté maso. Nechte marinovat přes noc. Maso vyjměte z marinády, osušte papírovou utěrkou a víno sceďte přes sítko do hrnce.
2
Maso ze všech stran osolte, opepřete a opečte v jiném hrnci na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
3
Maso vyjměte z hrnce a do výpeku přidejte 1 očištěnou a na drobné kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, očištěnou a na kostičky pokrájenou cibuli, protlak a opečte dozlatova. K zeleninové směsi přidejte scezené víno, vývar, sůl a maso. Přikryté vařte asi 40 minut.
4
Maso vyndejte a do základu přidejte 15 g změklého másla, které jste spojili s hladkou moukou do kompaktní kuličky. Omáčku promíchejte metličkou, nechte provařit a přeceďte přes sítko.
5
Bramborové noky připravte podle návodu na obalu, sceďte a opečte na 15 g másla.
6
Zbylou mrkev očistěte a pokrájejte na šikmá kolečka. Opečte ji na zbylém másle. Přidejte med, rozinky a ještě minutu promíchejte.
7
Maso pokrájejte a servírujte s opečenými noky, vinnou omáčkou a mrkví s rozinkami.
1
Připravte marinádu. Do mísy vlijte víno, přidejte bobkový list, kuličky pepře, nové koření a vložte omyté maso. Nechte marinovat přes noc. Maso vyjměte z marinády, osušte papírovou utěrkou a víno sceďte přes sítko do hrnce.
2
Maso ze všech stran osolte, opepřete a opečte v jiném hrnci na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
3
Maso vyjměte z hrnce a do výpeku přidejte 1 očištěnou a na drobné kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, očištěnou a na kostičky pokrájenou cibuli, protlak a opečte dozlatova. K zeleninové směsi přidejte scezené víno, vývar, sůl a maso. Přikryté vařte asi 40 minut.
4
Maso vyndejte a do základu přidejte 15 g změklého másla, které jste spojili s hladkou moukou do kompaktní kuličky. Omáčku promíchejte metličkou, nechte provařit a přeceďte přes sítko.
5
Bramborové noky připravte podle návodu na obalu, sceďte a opečte na 15 g másla.
6
Zbylou mrkev očistěte a pokrájejte na šikmá kolečka. Opečte ji na zbylém másle. Přidejte med, rozinky a ještě minutu promíchejte.
7
Maso pokrájejte a servírujte s opečenými noky, vinnou omáčkou a mrkví s rozinkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.