×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbová omáčka
30 minut , Střední náročnost , Česká ,

Houbová omáčka

Co budu potřebovat

4 lžíce másla Nyní v akci
1 vetší cibule
250 g čerstvých hub, ideálně hřibů všech velikostí a tvarů Nyní v akci
sůl, kmín, pepř
1 kelímek smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík k podávání

Jak na to?

1. Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.

2. Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.

3. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.

Máte plný košík hub a chcete vyzkoušet něco úplně nového? A jak je správně houby usušit? Podívejte se na náš článek Houby v kuchyni, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 18,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −24 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj