×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Holandský řízek
50 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Holandský řízek

Co budu potřebovat

600 g vepřové krkovice nebo bůčku bez kosti Nyní v akci
150 g tučného eidamu nebo goudy
sůl a pepř
3 vejce
hrst petrželky
1 lžíce mléka Nyní v akci
hladká mouka, vejce
1 lžička strouhané citronové kůry
strouhanka na obalení
olej na smažení
nakládaná okurka k podávání Nyní v akci
NA KAŠI Nyní v akci
1 kg moučných brambor Nyní v akci
1cm plátek másla
200 ml smetany na vaření Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky, 1 vejcem a smetanou. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.
Mezitím oloupejte brambory a uvařte je doměkka.
Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a citronovou kůrou. Ve vyšší pánvi rozehřejte větší vrstvu oleje a řízky osmažte po obou stranách dozlatova. Řízky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Brambory prošlehejte s máslem a smetanou na kaši. Podle chuti osolte a podávejte k řízkům. Servírujte s okurkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj