Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGulášová polévka z horské chaty
Albert logoAlbert logo
  • Gulášová polévka z horské chaty
Gulášová polévka z horské chaty

Gulášová polévka z horské chaty

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bez laktózy
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Hovězí maso na guláš BIO 250 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Bobkový list 1 ks
  • Sádlo 10 g
  • Nové koření 2 ks
  • Mouka hladká 10 g
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Voda 1,5 l
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Mrkev 2 ks
  • Brambory 4 ks
  • Tymián sušený 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Hovězí maso na guláš BIO 250 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Bobkový list 1 ks
  • Sádlo 10 g
  • Nové koření 2 ks
  • Mouka hladká 10 g
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Voda 1,5 l
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Mrkev 2 ks
  • Brambory 4 ks
  • Tymián sušený 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Maso nakrájejte na malé kousky, cibuli najemno, česnek nasekejte.
2
V hrnci rozehřejte sádlo na střední plame na osmažte cibuli dozlatova. Plamen zvyšte a vsypte maso. Restujte do odpaření masové šťávy.
3
Plamen opět stáhněte a vše zaprašte moukou. Přidejte bobkový list s novým kořením. Za stálého míchání 2 minuty opékejte. Přisypte paprikové koření, kmín, česnek a opékejte asi minutu do rozvonění.
4
Vlijte vodu, osolte, přiveďte k varu, zakryjte a na mírném plameni vařte 60 minut.
5
Oloupanou mrkev a brambory nakrájejte na kostičky. Vsypte do polévky a vařte 15 minut. Z polévky vyndejte bobkový list a nové koření. Vsypte tymián a majoránku rozmělněnou v dlaních, 2 minuty prohřejte.
6
Podávejte posypané petrželkou s čedarovou topinkou.
1
Maso nakrájejte na malé kousky, cibuli najemno, česnek nasekejte.
2
V hrnci rozehřejte sádlo na střední plame na osmažte cibuli dozlatova. Plamen zvyšte a vsypte maso. Restujte do odpaření masové šťávy.
3
Plamen opět stáhněte a vše zaprašte moukou. Přidejte bobkový list s novým kořením. Za stálého míchání 2 minuty opékejte. Přisypte paprikové koření, kmín, česnek a opékejte asi minutu do rozvonění.
4
Vlijte vodu, osolte, přiveďte k varu, zakryjte a na mírném plameni vařte 60 minut.
5
Oloupanou mrkev a brambory nakrájejte na kostičky. Vsypte do polévky a vařte 15 minut. Z polévky vyndejte bobkový list a nové koření. Vsypte tymián a majoránku rozmělněnou v dlaních, 2 minuty prohřejte.
6
Podávejte posypané petrželkou s čedarovou topinkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.