×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaný losos s limetkovým máslem
10 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Východoevropská , Grilování ,

Grilovaný losos s limetkovým máslem

Co budu potřebovat

6 filetů z lososa AQ, s kůží
sůl, pepř
olivový olej na potření Nyní v akci
2 lžíce nasekané limetkové kůry
Na limetkové máslo
1 velký stroužek česneku
125 ml čerstvé limetkové šťávy Nyní v akci
1 lžička soli + ½ lžičky černého pepře
125 g změklého másla Nyní v akci

Jak na to?

1. Nejprve udělejte limetkové máslo: česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout.
2. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetkového másla.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj