×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Co budu potřebovat

Na nočky
1 malá dýně (kolem 1 kg)
sůl
2 špetky mletého muškátového oříšku
160 g hladké mouky
1 vejce
Na dokončení
100 g choriza, oloupaného
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
50 g měkkého kozího sýra Nyní v akci
1 lžíce mascarpone Nyní v akci
4 lístky šalvěje, nasekané
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky; hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj