×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňová s pažitkou
10 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká ,

Dýňová s pažitkou

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce másla Nyní v akci
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 kg muškátové dýně, dužina nakrájená na kostičky
200–250 g brambor varného typu B či C Nyní v akci
1 litr kuřecího vývaru
80 ml zakysané smetany Nyní v akci
sůl, čerstvě namletý černý pepř
2 vrchovaté lžíce pažitky, nasekané najemno
celozrnný chléb k podávání Nyní v akci

Jak na to?

1. Olej rozpalte ve velkém hrnci, snižte plamen na střední, přidejte máslo a po chvilce i cibuli a česnek. Za stálého míchání opékejte tři minuty, nebo dokud cibule nezměkne. Vsypte dýni a nakrájené brambory. Míchejte dalších pět minut.
2. Přilijte kuřecí vývar a opepřete. Přiklopte a přiveďte k varu, pak snižte plamen a nechte mírně probublávat patnáct až dvacet minut, aby brambory změkly. Na pět minut dejte stranou. 3. Rozmixujte tyčovým mixérem, dosolte, přidejte zakysanou smetanu prohřejte a posypte pažitkou. Podávejte s chlebem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 23,90 cena před slevou: 29,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj