Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDrůbeží velouté
Albert logoAlbert logo
  • Drůbeží velouté
Drůbeží velouté

Drůbeží velouté

Snadné
46-60 minut
4/5
Francouzská
Polévka

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo
  • Kuřecí stehna 1 ks
  • Kuřecí skelet 1 ks
  • Voda 1 l
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer
  • Brokolice 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Nové koření 3 ks
  • Muškátový oříšek
  • Bobkový list 1 ks
  • Petržel hladkolistá
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo
  • Kuřecí stehna 1 ks
  • Kuřecí skelet 1 ks
  • Voda 1 l
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer
  • Brokolice 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Nové koření 3 ks
  • Muškátový oříšek
  • Bobkový list 1 ks
  • Petržel hladkolistá

Příprava

1
Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
2
Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
3
Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu. Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
4
Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky. Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.
5
Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.
6
Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.
1
Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
2
Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
3
Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu. Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
4
Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky. Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.
5
Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.
6
Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.