×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Drůbeží velouté
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Drůbeží velouté

Co budu potřebovat

kostra kuřete
stehna kuřete
1 l vody
1 mrkev
řapíkatý celer
1 růžička brokolice
2 stroužky česneku
1 cibule
máslo
hladká mouka
smetana
3 kuličky kuličky nového koření
1 bobkový list
muškátový oříšek
petrželka
pepř
sůl

Jak na to?

Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.

Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu. Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky. Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.

Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.

Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj