×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí žampionová pizza na pánvi
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Bezmasé , Smažení ,

Domácí žampionová pizza na pánvi

Co budu potřebovat

175 g hladké mouky BASIC
1 lžička kypřicího prášku
sůl a velká špetka drceného chilli
2 lžičky oleje BASIC + na smažení Nyní v akci
1 stroužek česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu , lístky nasekané
150 g žampionů , na plátky Nyní v akci
85 g smetanového sýra Nyní v akci
1 vejce

Jak na to?

Pizzu má rád snad každý. Věřili byste, že si ji můžete připravit dokonce i na pánvi?

Nejprve si připravte domácí těsto:
1) V míse míchejte mouku s kypřicím práškem, solí a 2 lžičkami oleje.
2) Přilijte 85–100 ml vody a vypracujte hladké těsto. Přikryjte ho fólií a odložte stranou.
Pokračujte s dalšími surovinami:
3) V pánvi o průměru 22 cm rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm krátce česnek a rozmarýn.
4) Přidejte houby a opékejte je, až zezlátnou a změknou. Osolte a odložte na talíř.

Jdeme do finále:
5) Těsto vytvarujte na tenkou placku o průměru 22 cm. Vložte ji do pánve a opékejte 4 až 5 minut z obou stran.
6) Na placku nasypejte sýr a houby, doprostřed rozklepněte vejce a osolte ho.
7) Pánev dejte na 3 až 4 minuty pod gril nebo do rozpálené trouby; bílek by měl ztuhnout a žloutek zůstat tekutý. Posypte chilli a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Ingredience na pizzu můžete přizpůsobit dle vaší chuti. Určitě doporučujeme vyzkoušet i variantu se špenátem, česnekem a smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj