×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí cibulový chléb
120 minut a více , Příloha , Vysoká náročnost , Česká , Chléb a pečivo , Pečení ,

Domácí cibulový chléb

Co budu potřebovat

3 vetší lžíce másla + navíc Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
4 hrnky pšeničné chlebové mouky Nyní v akci
1,5 lžičky instantního droždí
1 lžička mletých hořčičných semínek
1,5 hrnku nastrouhaného zralého čedaru nebo eidamu
2/3 hrnku vlažného mléka Nyní v akci
20 kostiček čedaru nebo eidamu
sůl a mletý černý pepř

Jak na to?

Čerstvé pečivo doma nesmí chybět. A co kdybyste si upekli čerstvý domácí chleba? Zde je recept na cibulový chleba pečený v troubě.

1) Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.

2) V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.

3) Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.

4) Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.

5) Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.

6) Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.

7) Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.

8) Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.

9) Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.

10) Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.

Tip do kuchyně

 

Chléb můžete před pečením posypat ještě kmínem, který doladí celkovou chuť chleba.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj