×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cupcaky s bílou čokoládou
60 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Cupcaky s bílou čokoládou

Co budu potřebovat

125 g hladké mouky
100 g mletých mandlí Nyní v akci
1 lžička kypřicího prášku
225 g másla, změklého Nyní v akci
225 g krupicového cukru Nyní v akci
špetka soli
semínka z ½ vanilkového lusku
4 vejce, pokojové teploty
NA OZDOBU
100 g bílé čokolády
125 g čerstvého krémového sýra Nyní v akci
3 lžíce změklého másla Nyní v akci
100 g moučkového cukru
1 tabulka tmavé nebo mléčné čokolády
24–36 barevných čokoládových vajíček

Jak na to?

Troubu předehřejte na 175 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Smíchejte mouku, mandle a kypřicí prášek. Do jiné mísy dejte máslo, cukr, sůl a vanilková semínka a šlehejte do světlé pěny.
Promíchaná vejce pomalu za stálých otáček šlehače přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.
Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Pečte zhruba 15–20 minut, pak vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Mezitím připravte krém. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte ji trochu zchladnout.
V misce vyšlehejte máslo se sýrem na krém a pak přidejte rozpuštěnou čokoládu a cukr a aspoň 3 minuty šlehejte do nadýchaného krému. Krém přesuňte do cukrářského nebo pevného igelitového sáčku s ustřiženým rohem a ozdobte jím cupcaky.
Škrabkou na zeleninu nastrouhejte hobliny z čokolády a posypte jimi cupcaky. Nakonec ozdobte čokoládovými vajíčky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj