×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cuketová polévka s čerstvým oreganem
60 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Cuketová polévka s čerstvým oreganem

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce másla
3–4 šalotky
850–950 g cuket
snítka oregana
500–700 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
300 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Olej a máslo rozpalte v hrnci a hned přidejte šalotky. Jakmile zavoní a lehce zezlátnou, přidejte cukety a oregano a 10–15 minut je za stálého míchání opékejte. Pak vlijte vývar, aby byla cu­keta potopená, a na mírném ohni vařte 30–45 minut, aby cukety změkly. Poté rozmixujte ponorným mixérem, podle chuti osolte a opepřete. Vlijte smetanu a krátce prohřejte. Dosolte podle chuti. Podávejte ozdobené snítkami oregana.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj