×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Congrí
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Mexická ,

Congrí

Co budu potřebovat

200 g černých fazolí Nyní v akci
2 kuřecí stehna Nyní v akci
sůl, pepř, sladká paprika olivový olej máslo
250 g rýže Nyní v akci
1 cibule
4 stroužky česneku
citronová šťáva

Jak na to?

1. Fazole propláchněte a v čisté vodě je nechte přes noc namočené. Druhý den je uvařte doměkka, například v tlakovém hrnci to trvá padesát minut. Poté fazole slijte a vodu uschovejte. Zatímco se vaří fazole, připravte ku­řecí stehna. Z obou stran je hodně osolte a opepřete, posypte mletou sladkou paprikou, dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, poklaďte plátky másla, mírně podlijte a upečte v troubě zahřáté na 190 °C doměkka. Rýži propláchněte a uvař­te v osolené vodě z fazolí, kterou podle potřeby dolijte čistou vodou.
2. Cibuli nasekejte najem­no, česnek nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi roz­palte olej a cibuli i česnek na něm osmahněte, pak do pánve přidejte okapanou uvařenou rýži, fazole, maso obrané od kostí i vypečenou šťávu. Osolte podle chuti a podávejte hodně pokapané citronem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj