Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí líčka s červeným vínem, lanýži a kořenovou zeleninou
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí líčka s červeným vínem, lanýži a kořenovou zeleninou
Hovězí líčka s červeným vínem, lanýži a kořenovou zeleninou

Hovězí líčka s červeným vínem, lanýži a kořenovou zeleninou

Noblesní pečeně s lanýži potřebuje přílohu, která zasytí a zároveň nepřehluší všechny skvělé chutě, které už v mase jsou. Pečená kořenová zelenina jen ovoněná tymiánem tuto úlohu splňuje na jedničku.
Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Sous Vide
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Hovězí líčka sous-vide s příchutí červeného vína a lanýžů 700 g
  • Pastinák 400 g
  • Mrkev 400 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Med 2,5 plž
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Hovězí líčka sous-vide s příchutí červeného vína a lanýžů 700 g
  • Pastinák 400 g
  • Mrkev 400 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Med 2,5 plž
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Citronová šťáva 2 plž

Příprava

1
Mrkve a pastináky oškrábejte a nakrájejte na kolečka. Přesuňte do mísy, přidejte česnek nakrájený na plátky a zalijte olivovým olejem a medem. Dobře promíchejte, osolte a opepřete.
2
Rozprostřete zeleninu na hluboký plech, zakryjte alobalem a dejte na 20 minut péct do trouby při teplotě 180 °C. Poté odstraňte alobal, promíchejte zeleninu a vraťte do trouby na dalších 20 minut. Po upečení posypte tymiánovými lístky a zakápněte citronovou šťávou.
3
Maso ponechte ve speciálním igelitovém obalu, ve kterém jste ho koupili, odstraňte pouze papírovou krabičku. Pečte 20 minut.
1
Mrkve a pastináky oškrábejte a nakrájejte na kolečka. Přesuňte do mísy, přidejte česnek nakrájený na plátky a zalijte olivovým olejem a medem. Dobře promíchejte, osolte a opepřete.
2
Rozprostřete zeleninu na hluboký plech, zakryjte alobalem a dejte na 20 minut péct do trouby při teplotě 180 °C. Poté odstraňte alobal, promíchejte zeleninu a vraťte do trouby na dalších 20 minut. Po upečení posypte tymiánovými lístky a zakápněte citronovou šťávou.
3
Maso ponechte ve speciálním igelitovém obalu, ve kterém jste ho koupili, odstraňte pouze papírovou krabičku. Pečte 20 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.