×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládový dort s červenou řepou
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Čokoládový dort s červenou řepou

Co budu potřebovat

250 g vařené červené řepy
100 g 60% čokolády Nyní v akci
280 g třtinového cukru
3 velká vejce
225 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
50 g kakaa holandského typu Nyní v akci
¼ lžičky soli
200 ml slunečnicového oleje Nyní v akci
máslo na vymazání formy Nyní v akci
Na polevu:
150 g 60% čokolády Nyní v akci
140 ml zakysané smetany Nyní v akci
5 lžic moučkového cukru
3 lžíce třešňovice

Jak na to?

1. Řepu nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Nalámanou čokoládu dejte do mísy a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit. Mezitím cukr a vejce ušlehejte do světlé nadýchané pěny. Poté k ní přidejte čokoládu i směs mouky, prášku do pečiva, sody, kakaa a soli. Pak do těsta vmíchejte řepu a olej. Vzniklé těsto přendejte do máslem vymazané formy o průměru 20 cm a pečte asi 50 minut při 180 °C. Korpus vyndejte z trouby a po pěti minutách vyklopte z formy.
2. První tři ingredience na polevu dejte do mísy, posaďte ji na hrnec s vroucí vodou a obsah vymíchejte dohladka. Sejměte z tepla a vmíchejte třešňovici. Nechte zchladnout a pak ve vlnách navrstvěte na dort.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj