×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramboráky
30 minut , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Bramboráky

Co budu potřebovat

1 kg moučných brambor Nyní v akci
mléko Nyní v akci
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4–6 velkých stroužků česneku, utřených
200 g libového uzeného masa
sůl a pepř
cca 4–6 lžic hladké mouky
olej Nyní v akci
nebo sádlo na smažení

Jak na to?

1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu
brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.
2. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.
3. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.
TIP - Mám nejradši obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou
kapustu nebo opražené kousky hub, někdo má rád i nastrouhaný sýr. K bramborákům nejvíce chutná pivo, já k nim piju kyselé mléko nebo zákys.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj