×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Blumové čatní
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Blumové čatní

Co budu potřebovat

12 velkých červených blum
½ lžičky vanilkového extraktu nebo
1 sáček vanilkového cukru
1 chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná nejemno
3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný najemno
225 g krupicového cukru Nyní v akci

Jak na to?

Blumy omyji, rozkrájím napůl a vypeckuji.
Pecky zabalím do gázy, abych je mohla taky vařit a potom je snadno z hrnce vyndat.
Do kastrolu, nejlépe litinového, dám blumy, pecky v gáze, vanilkový extrakt (pokud používám vanilkový cukr, přidám ho až s krupicovým cukrem), chilli papričku, zázvor a přiliji 125 ml vody. Vařím, až blumy změknou
Pak přisypu krupicový cukr a míchám, až se úplně rozpustí. Zesílím plamen, přivedu k varu, jakmile se směs začne vařit, plamen zase stáhnu a nechám mírně vařit asi 30 minut.
Pak čatní rozmixuji dohladka a naplním ho do zavařovacích sklenic.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj