×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Banánovo-karamelový koláč
90 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Pečení ,

Banánovo-karamelový koláč

Co budu potřebovat

Na korpus
225 g BeBe sušenek, jemných rodinných
100 g pekanových ořechů
125 g másla, rozpuštěného + špetka soli
Na náplň
125 g másla, na kostky Nyní v akci
400 g karamelového slazeného kondenzovaného mléka
½ lžičky soli
Na ozdobu
60 g pekanových ořechů
15 g moučkového cukru
4–5 zralých banánů Nyní v akci
trochu citronové šťávy
275 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Sušenky rozmixuju v robotu, pekanové ořechy nasekám nahrubo a obojí smíchám s rozpuštěným máslem se špetkou soli. Na dno a okraje dortové formy o průměru 23 cm natlačím rovnoměrně sušenkovou směs a formu dám vychladit do lednice.

V pánvi rozpustím máslo. Pak přidám karamelové kondenzované mléko se špetkou soli a pomalu přivedu k varu, občas zamíchám. Náplň naliju na připravený základ ve formě a nechám alespoň hodinu chladit.

Troubu předehřeju na 180 °C a připravím si plech vyložený pečicím papírem. Pekanové ořechy opláchnu a nechám okapat. Dám je do misky, zasypu moučkovým cukrem a protřepu. Vyložím je na plech a peču 15 minut, občas plechem zatřesu. Opečené je nechám zchladnout. Banány nakrájím na tenké plátky a zastříknu je citronovou šťávou, aby neztmavly. Hezky je naaranžuju na vychlazený dort. Ušlehám šlehačku a dám ji na banány. Nakonec poházím ořechy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj