×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bagety Niçoise
30 minut , Střední náročnost ,

Bagety Niçoise

Co budu potřebovat

3 velká vejce BASIC, uvařená natvrdo
130g konzerva tuňáka v rostlinném
oleji BASIC Nyní v akci
1 velká bageta Nyní v akci
2 lžíce majonézy
3 rajčata, nakrájená na tenké plátky Nyní v akci
12–24 bazalkových lístků
12 černých oliv BASIC, vypeckovaných Nyní v akci
8 filetů z ančoviček
sůl a čerstvě drcený pepř
Na zálivku
1 šalotka, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce bílého vinného octa
½ lžičky dijonské hořčice

Jak na to?

Vejce nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte ji, opepřete a vlijte olej z tuňáka. Bagetu podélně rozpulte. Vydlabejte trochu střídky. Střídu horní poloviny bagety pokapejte zálivkou. Tuňáka smíchejte s majonézou, vložte do bagety, navrstvěte rajčata, bazalku, olivy, vejce a ančovičky. Bagetu přiklopte, stiskněte k sobě, nakrájejte a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj