Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySekaná v housce česká výletnická klasika
Albert logoAlbert logo
  • Sekaná v housce česká výletnická klasika
Sekaná v housce česká výletnická klasika

Sekaná v housce česká výletnická klasika

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Toastový chléb světlý 4 ks
  • Mléko 100 ml
  • Slanina vcelku 60 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Mleté maso vepřové 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Majoránka sušená 1/2 hrs.
  • Sůl
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Voda 100 ml
  • Houska maková 8 ks
  • Hořčice kremžská 4 g
  • Pepř
  • Kyselé okurky 100 g
  • Paprika nakládaná 150 ml
  • Toastový chléb světlý 4 ks
  • Mléko 100 ml
  • Slanina vcelku 60 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Mleté maso vepřové 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Majoránka sušená 1/2 hrs.
  • Sůl
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Voda 100 ml
  • Houska maková 8 ks
  • Hořčice kremžská 4 g
  • Pepř

Příprava

1
Dva dny starý toastový chléb nakrájený na kostky namočte do mléka.
2
V pánvi rozehřejte kostičky slaniny, přisypte najemno nakrájenou cibuli a česnek, opékejte 2 minuty dosklovata.
3
Vsypte do mísy, přidejte maso, vejce, bylinky, osolte a opepřete. Z toastového chleba vyždímejte přebytečné mléko a přidejte k masu. Zde je důležité maso dobře promíchat. Čím důkladněji promícháte, tím více bude lepit a spíše nepopraská. Dobře tedy promíchejte a dejte do chladu na 20 minut.
4
Z masa vytvarujte 2 menší kompaktní podlouhlé šišky. V pekáči podlijte vodou a pečte v troubě 60 minut na 100 °C. Zvyšte teplotu na 160 °C a 30 minut dopékejte.
5
Rozpůlené housky potřete hořčicí, obložte plátky okurek, plátkem sekané, 2 lžícemi nakládané papriky a přiklopte druhou částí housky.
1
Dva dny starý toastový chléb nakrájený na kostky namočte do mléka.
2
V pánvi rozehřejte kostičky slaniny, přisypte najemno nakrájenou cibuli a česnek, opékejte 2 minuty dosklovata.
3
Vsypte do mísy, přidejte maso, vejce, bylinky, osolte a opepřete. Z toastového chleba vyždímejte přebytečné mléko a přidejte k masu. Zde je důležité maso dobře promíchat. Čím důkladněji promícháte, tím více bude lepit a spíše nepopraská. Dobře tedy promíchejte a dejte do chladu na 20 minut.
4
Z masa vytvarujte 2 menší kompaktní podlouhlé šišky. V pekáči podlijte vodou a pečte v troubě 60 minut na 100 °C. Zvyšte teplotu na 160 °C a 30 minut dopékejte.
5
Rozpůlené housky potřete hořčicí, obložte plátky okurek, plátkem sekané, 2 lžícemi nakládané papriky a přiklopte druhou částí housky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.