Jaap SlagermesZa značkou the Vegetarian Butcher a její vizí stojí píle a odhodlání rebela jménem Jaap Korteweg. On sám je zástupcem již deváté generace tradiční farmářské rodiny. V době, kdy byla rostlinná strava ještě okrajovým odvětvím, zareagoval Jaap  na výzvy masného průmyslu. Jako odpověď nabídl rostlinné alternativy masa, které vypadají a bezmála chutnají tak skvěle, jako jejich originály. Najít je můžete v prodejnách sítě Albert v České republice.

 

Ohromte na vaší grilovačce Unbelieavubull burgrem!

Pro 4 porce:

Ingredience:

  • 4 Unbelievabull Burgery
  • 4 hamburgerové housky
  • Pytel míchaného salátu
  • 1 rajče

image3Na humus:

  • Cizrna 225 gramů
  • 2 polévkové lžíce tahini
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • Římský kmín
  • Paprika
  • Sůl a pepř

K vychucení:

  • 3 cibule (půlky prstenů)
  • 1 polévková lžíce hnědého cukru
  • 1 pečená/ogrilovaná paprika
  • Olivový olej
  • Harissa (nebo jiná pikantní červená omáčka)

Příprava:

Všechny humusové ingredience rozmixujeme do hladké směsi. Pokud je hustší, přidáme trochu olivového oleje.

Cibuli orestujeme na troše olivového oleje a necháme karamelizovat při nižší teplotě. Poté přidáme nakrájenou grilovanou papriku, cukr a dochutíme harissou. Směs asi 1 minutu restujeme. Pokud je potřeba, přidáme trochu vody.

Unbelievabull burgery grilujeme do doby, než krásně zhnědnou, přibližně 5 minut.

Obě poloviny opečené housky potřeme hummusem, na spodní housku položíme salát a plátek rajčete. Přidáme burger, na něj pak cibulovou směs. Zakryjeme druhou půlkou housky. 

 

Sledujte FB a IG the Vegetarian Butcher CZSK a nenechte si ujít další novinky!