Jaap SlagermesZa značkou the Vegetarian Butcher a její vizí stojí píle a odhodlání rebela jménem Jaap Korteweg. On sám je zástupcem již deváté generace tradiční farmářské rodiny. V době, kdy byla rostlinná strava ještě okrajovým odvětvím, zareagoval Jaap  na výzvy masného průmyslu. Jako odpověď nabídl rostlinné alternativy masa, které vypadají a bezmála chutnají tak skvěle, jako jejich originály. Najít je můžete v prodejnách sítě Albert v České republice.

 

Vyzkoušejte šťastné Lucky Nuggets se sladkokyselou omáčkou a coleslawem.

 

Ingredience pro 4 porce:

  • 2 balení Lucky Nuggets od The Vegetarian Butcher

nugetyIngredience Sladkokyselá omáčka:

  • 60 g cukru
  • 35 ml vinného octa bílého
  • 100 g kečupu

Ingredience Coleslaw:

  • ½ bílého zelí
  • ½ červeného zelí
  • 1 mrkev
  • hrst rozinek
  • anýz
  • Hellmann's Vegan mayo
  • Jablečný ocet
  • Pepř a sůl

Příprava:

Veganské nugetky osmažíme na dostatečném množství oleje – z každé strany tak dvě a půl minuty, aby byly pěkně zlatavé.

Můžeme použít i troubu. V tom případě opět nešetříme olejem a nugetky pečeme asi dvě minuty, pak obrátíme a pečeme ještě další dvě.

Ocet s cukrem přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, rendlík odstavíme a vmícháme kečup.

Coleslaw si připravíme nejlépe den dopředu, aby se chutě hezky rozležely. Začneme dresinkem – smícháme Hellmann's Vegan mayo, ocet a koření. Ingredience dávkujeme tak, aby vám dresink chutnal a byl kyselý tak akorát.

Mrkev a zelí nakrájíme nadrobno, nejlépe na tenké proužky. Zeleninu smícháme s dresinkem, přidáme rozinky a dáme odpočinout do ledničky.

Sledujte FB a IG The Vegetarian Butcher CZSK a nenechte si ujít další novinky!