Přírodní barvy nejlépe vyniknou na vejcích s bílou skořápkou.

boruvkyTMAVĚ MODRÁ - BORŮVKY

800 g borůvek (mohou být i mražené)
200 ml vody
2 lžíce octa

Vše rozmixujte, směs přiveďte k varu, do lázně̌ vložte vajíčka a 10 minut vařte.
Vajíčka nechte v nálevu 3 hodiny.
Vejce vyjměte pomocí lžíce a nechte je okapat na kuchyňské utěrce.

 

cibulaČERVENOHNĚDÁ - CIBULE

slupky z 5 větších žlutých či červených cibulí
750 ml vody
1 lžíce octa

Slupky zalijte vodou, přidejte ocet a přiveďte k varu. Do lázně̌ vložte vajíčka. Vařte 10 minut.
Uvařená vejce nechte odležet ve vývaru 1 hodinu. Vejce vyjměte a nechte okapat.

 

cerny cajORANŽOVÁ - ČERNÝ ČAJ

2 lžíce sypaného černého čaje 750 ml vody
1 lžíce octa

Čaj zalijte vodou, přidejte ocet a přiveďte k varu. Do lázně̌ vložte vajíčka. Vařte 10 minut.
Uvařená vejce nechte odležet ve vývaru 12 hodin. Vejce vyjměte a nechte okapat.

 

cervene_zeliMODRÁ - ČERVENÉ ZELÍ

400 g nakrájeného červeného zelí
750 ml vody
1 lžíce octa

Zelí zalijte vodou, přidejte ocet a přivedete k varu. Do lázně̌ vložte vajíčka. Vařte 10 minut.
Uvařená vejce nechte odležet ve vývaru 12 hodin. Vyjměte a nechte okapat.

 

cervena repaREZAVÁ - ČERVENÁ ŘEPA

400 g nakrájené červené řepy i se slupkou
750 ml vody
1 lžíce octa

Řepu zalijte vodou, přidejte ocet a přiveďte k varu. Do lázně̌ vložte vajíčka. Vařte 10 minut.
Uvařená vejce nechte odležet ve vývaru 12 hodin. Vyjměte a nechte okapat.

 

kurkumaŽLUTÁ - KURKUMA

2 lžíce kurkumy
750 ml vody
1 lžíce octa

Kurkumu zalijte vodou, přidejte ocet a přiveďte k varu. Do lázně̌ vložte vajíčka. Vařte 10 minut.
Uvařená vejce nechte odležet ve vývaru 12 hodin. Vejce vyjměte a nechte okapat.